اثر ژل آلوئه ورا بر خواص ضد میکروبی پنیر سفید فراپالایشی
پنیر از فرآورده های مهم شیر بهشمار میرود که اهمیت زیادی در تغذیه انسان دارد. تقریباً یك سوم شیر تولید شده در جهان برای تولید پنیر مورد استفاده قرار میگیرد. در حال حاضر یکی از پرمصرف ترین پنیرها در ایران، پنیر سفید فراپالایش شده است. این پنیر از شیر تغلیظ شده با غشاهای ویژه و افزودن رنت و باکتریهای آغازگر لاکتیکی مزوفیل تولید میشود و پس از طی دوره رسیدن کوتاه مدت به بازار عرضه میگردد.
در مطالعه های ماست پروبیوتیك حاوی آلوئه ورا تولید شد و تأثیر زمان نگهداری بر خصوصیات ماست و تعداد باکتریهای پروبیوتیك لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم بیفیدوم بررسی گردید . نتایج نشان داد که هر چند تعداد باکتریهای پروبیوتیك کمتر از یك سیکل لگاریتمی کاهش یافت ولی جمعیت آنها در حد یك محصول پروبیوتیك حفظ میگردد.
بررسی اثرات ضد قارچی آلوئه ورا نیز نشان داد که ژل گیاه قادر است رشد قارچ آلترناریا آلترناتا را مهار کند.
رشد کپك یك مشکل رایج در فرایند تولید پنیر طی مراحل رسیدن و عمل آوری و همچنین در مراحل خرده فروشی و نگهداری آن در یخچال میباشد. گونه های پنیسیلیوم و آسپرژیلوس آالاینده های معمول پنیر هستند. گزارشاتی مبنی بر آلودگی پنیرها به انواع قارچها از جمله پنیسیلیوم اکسپانسوم و پنیسیلیوم سیترینوم منتشر شده است. اثر ژل آلوئه ورا برشمارش کلی میکروارگانیسمها و باکتریهای اسید لاکتیك مزوفیل بررسی شد. نتایج این بررسی نشان داد که در نمونه شاهد بار میکروبی کل و تعداد باکتریهای لاکتیك در ماه سوم در مقایسه با ماه اول افزایش و در نمونه های حاوی ژل اندکی کاهش یافته است. این نتایج نشان میدهد که ژل آلوئهورا قادر است بر باکتریها نیز تأثیر گذاشته و تا حدودی سبب کاهش جمعیت آنها گردد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
میخواهید به بحث بپیوندید؟احساس رایگان برای کمک!