نقش آلوئه ورا در پروش قارچ دکمه ای

قارچ دکمه اي حدود 40 درصد از کل تولید جهانی قارچ را شامل می­شود اما متأسفانه به دلیل محتواي بالاي آب، تغییرات پس از برداشت، میزان تنفس بالا و نداشتن یک حفاظ فیزیکی براي جلوگیري از صدمات یا حمله میکروبی، داراي ماندگاري بسیار کوتاهی در مقایسه با سایر سبزیجات است. تا کنون، روش­هاي مختلفی مانند پرتودهی، تکنولوژي سرد سازي تحت خلأ، بسته بندي با اتمسفر تغییر یافته، تیمارو شستشو با محلول­هاي ویژه و … براي افزایش ماندگاري قارچ ها مورد استفاده قرار گرفته است. ماندگاري کوتاه قارچ ها به دلیل محتواي آب بالا و تغییرات پس از برداشت مانند قهوه اي شدن، باز شدن کلاهک، تطویل پایه، افزایش قطر کلاهک، افت وزنی، تغییرات بافتی، میزان تنفس بالاي آنها و نداشتن یک حفاظ فیزیکی براي جلوگیري از فقدان آب و حمله میکروبی است. پس از برداشت، سرعت خراب شدگی قارچ هاي تازه بطور مستقیم به بار میکروبی اولیه وابسته است. نگهداري زیستی، شیوه جدید نگهداري غذاست که افزایش مدت ماندگاري و بهبود ایمنی غذاها، بوسیله استفاده از ترکیبات طبیعی کنترل کننده میکروب و یا ضد میکروب صورت می­گیرد. در تکنولوژي پس از برداشت، نگهداري زیستی به منظور افزایش مدت ماندگاري یا ذخیره سازي میوه­ها و سبزي­ها، بوسیله بکار بردن محصولات گیاهی انجام می­شود. ژل آلوئه ورا یکی از نگهدارنده­هاي زیستی امیدوار کننده­­اي است که استعداد زیادي براي استفاده عادي در بیشتر میوه ها و سبزي هاي تازه دارد. تأثیر آلوئه ورا بر ویژگی­هاي میکروبی قارچ دکمه­اي و عصاره این گیاه، به عنوان یک نگهدارنده طبیعی، براي بهبود ماندگاري این نوع قارچ بررسی گردید.

 

 

بدین جهت، چهار گروه مختلف از میکروارگانیسم ها جهت کشت میکروبی در نظر گرفته شدند. این گروه­ها شامل باکتري­هاي مزوفیل (شمارش کلی میکروبی)، کپک هاو مخمرها و باکتری­هاي سرماگرا بودند. نتایج نهایی نشان داد که افزودن ترکیبی ازعصاره آلوئه ورا به قارچ دکمه­اي منجر به کاهش شمارش کلی میکروبی، بار میکروبی سرما دوست ها و نیز شمارش کپک ها و مخمرها در طی زمان نگهداري و نهایتاٌ افزایش ماندگاري قارچ می­گردد. ارزیابی بصري صورت گرفته نیز تأثیر مثبت عصاره آلوئه ورا، بر ظاهرقارچ هاي تیمار شده را به خوبی اثبات نمود.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
احساس رایگان برای کمک!

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *