تاثیر پودر ژل آلوئه ورا بر خصوصیات فیزیک و شیمیایی، حسی و رئولوژیکی ماست چکیده بدون چربی

ماستهاي چکیده حاوي پودر ژل آلوئه ورا در چهار سطح 0.05 ، 0.1 ، 0.15 و 0.2 درصد به لحاظ ویژگیهاي فیزیک و شیمیایی، بافتی و حسی در زمان 7 روز پس از نگهداري، با ماستهاي چکیده حاوي پکتین مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج نشان داد که افزودن پودر ژل آلوئه ورا تأثیر چندانی برمیزان pH نمونه ها نداشته است. استفاده ازپودر ژل آلوئه ورا باعث کاهش میزان آباندازي نمونه ها شد. با افزایش زمان نگهداري میزان آباندازي روند نزولی داشت به طوري که پایینترین میزان آباندازي در نمونه هاي با 7 روز نگهداري مشاهده شد. با افزایش غلظت پودر ژل آلوئهورا از 0.05 به 0.2 درصد ویسکوزیته نمونه ها افزایش یافت ضمن اینکه ویسکوزیته ی ظاهري کلیه نمونه ها و نمونه شاهد پس از 7 روز نگهداري به طور معنی داري افزایش یافت.

 

 

 

 

خصوصیات حسی شامل طعم، بو، رنگ و احساس دهانی ماست چکیده بدون چربی توسط آزمون هدونیک 5 امتیازي مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج حاصل از ارزیابی حسی نیز نشان داد که افزودن پودر ژل آلوئه ورا در سطح 0.1 درصد باعث بهبود ویژگیهاي ارگانولپتیکی نمونه ها شده است. ویژگیهاي فیزیک و شیمیایی، رئولوژیکی و حسی نمونه هاي حاوي پودر ژل آلوئه ورا در اکثر موارد تفاوت معنی داری با نمونه هاي حاوي پکتین نداشتند. این مطلب نشان دهنده آن است که پودر ژل آلوئه ورا عملکرد بسیار مناسبی در ماست چکیده فاقد چربی داشته است.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
احساس رایگان برای کمک!

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *